lørdag 27. oktober 2012

Nesten helt ferdig utvendig

Nå er tømrerne nesten helt ferdige utvendig og har forlatt oss for denne gang. Nå skal hytta få tørke før de setter i gang med isolering og klargjøring til rørlegger og elektriker.

Vi ble tidligere anbefalt å beise hytta så tidlig som mulig. Så derfor har vi i dag utnyttet det flotte vinterværet til å ta en beiseøkt på hytta. Vi kom litt for sent i gang heimefra og vi hadde ikke med oss mat, så heldigvis kom Martin med noe polarbrød og heimelagde boller. Og i tillegg så tok han med seg Tuva og Thea hjem, så kjempeservice der!

Vi har valgt å beise med Trebitt oljebeis -farge Stølsbrun. Og selv er vi veldig fornøyd med fargevalget.

 

Skal bli en litt finere dør etterhvert...


Var godt når Martin kom med noe mat, så vi fikk noe påfyll av energi

Nina koser seg med beising rundt vinduet


Njål oppe i stigenSå har vi fått beist mye av den siden


 


4 kommentarer:

 1. Har nettopp kommet over denne bloggen, og den vil jeg gjerne følge! :) Flott hytte, og Stølsbrun ser veldig fin ut, spesielt i sollyset!

  Mvh Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt med nye " følgere" på bloggen vår:-) Det er bare til å følge med.. Selv syns vi at bloggen blir som ei dagbok under byggeperioden:)

   Slett
 2. Hei.
  Fin hytte og interessant blogg! vi skal bygge hytte i Telemark og starter med grunnarbeider til våren(når snøen og tela har reist). Valget vårt faller trolig på hytte 1216 fra Eiken. Hva er deres erfaringer med Eiken som leverandør så langt? Har dere bestilt en standard eller tegnet om noe på hytta?.
  Mvh Håvard

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Håvard,

   Takk for det, vi er selv veldig fornøyd med hytteprosjektet så langt.

   På hyttefeltet vårt er størrelsen på hyttene begrenset etter litt vel mange kriterier (BYA, gesimshøyde, mønehøyde, ingen ekstra bod/anneks og terrasse-størrelse). Så derfor hadde vi store problemer med å finne fullgode løsninger i de utallige hyttekatalogene vi studerte.

   Så til Eiken hytter spilte vi inn hvilke begrensninger vi hadde og hva vi likte (basert på løsninger fra andre Eiken modeller og litt hentet fra andre hytteprodusenter). Eiken kom da kjapt tilbake med en løsning som vi følte gav maks utnyttelse og som vi falt for med en gang. Etter første utkastet så har vi kun gjort noen mindre endringer, som de også har utført uten noe problemer. Så da har vi endt opp med en helt ny modell... Av alternativene vi satt igjen med til slutt så ble det den beste løsningen og det var også relativt gunstig økonomisk i forhold til de andre, så til slutt et enkelt valg å gå for Eiken.

   Byggverket så langt virker utrolig solid og som bra håndverk. Alle vi har vært i kontakt med hos Eiken har vært hyggelige og effektive (stort sett alt har gått via e-mail/telefon, men vi var innom kontoret deres en gang for å sjekke ut diverse løsninger/materialer og for å hilse på dem). De har sørget for at prosessen gikk på skinner fra oppstart til hytta stod ferdig utvendig (så vi krysser fingrene for at fortsettelsen skal bli like bra når de starter opp igjen med det innvendige).

   Vi vil uten tvil anbefale Eiken hytter basert på våre erfaringer så langt. Som også stemmer veldig bra overens med alt vi hadde hørt om dem fra andre.

   Lykke til med hytteprosjektet! 1216 ser ut som en stor og flott hytte.

   Mvh,
   Njål

   Slett